Pumps & Valves groeit uit tot een onmisbaar event in pompen, kleppen en industriële componenten

Op 30 september en 1 oktober 2015 was Ahoy het ontmoetingspunt voor professionals die gericht op zoek zijn pompen, kleppen en afsluiters. Gerenommeerde bedrijven als Bray Controls, Busch, Gardner Denver, GEA Process Engineering, Iwaki, MRC Transmark, Netzsch Pompen, Prodim, Verder en Seepex verwelkomden in twee dagen ruim 3.000 bezoekers met directe interesse voor hun producten.

“Dankzij de vele tools die Easyfairs ons ter beschikking hebben gesteld en een goede voorbereiding hebben we een extreem goede beurs gedraaid. Niet alleen qua aantallen bezoekers in onze stand, maar ook de kwaliteit was exact goed voor het product dat we onder de aandacht wilden brengen”, aldus Frank Schiere van Ebora Process Automation. Pumps & Valves heeft dit jaar een groei in bezoekersaantallen laten zien van maar liefst 23% t.o.v. de laatste editie in 2013. Daarnaast krijgt Pumps & Valves zeer gerichte bezoekers uit o.a. de chemie, olie & gas, water, maritiem & offshore, petrochemie, voeding en energie, waardoor ook de kwaliteit is gewaarborgd. Michel Dekkers namens PRODIM Netherlands: “PRODIM Netherlands heeft voor de eerste keer deelgenomen aan Pumps & Valves. Wij hebben hier contacten gelegd die na twee weken al waardevol bleken te zijn.”

Na drie edities wordt de community van Pumps & Valves alsmaar groter en groter. Het event is zich dan ook steeds meer aan het bewijzen als het “must attend” niche event. Zo zien we niet alleen een groei in de bezoekersaantallen, maar naast bezoekers uit de procesindustrie maken ook bezoekers uit het watersegment en de maritiem & offshore een opmars naar de beurs. Ook is het aantal deelnemers met 38% gestegen t.o.v. de laatste editie. Deelnemers geven aan met hun deelname klantenrelaties te willen onderhouden en prospects te ontmoeten. Bezoekers bevestigen dit door te zeggen te willen netwerken met de voor hun bekende alsook nieuwe bedrijven. Daarnaast komen ze om trends en ontwikkelingen uit de markt en innovaties te zien.
“Pumps & Valves hebben wij ervaren als een interessante beurs voor onze markt. Alsook de perfecte samenwerking, organisatie en ondersteuning van het Easyfairs team mag worden vermeld. Tijdens de beursdagen hebben we klanten mogen ontvangen en hebben we ook een paar interessante nieuwe contacten ontmoet”, Anita Vos van Oerlikon Leybold Vacuüm.

Dynamische tour langs nuttige innovaties
Nieuw deze editie was de Innovations on Tour, die onder deskundige begeleiding van hoofd mediapartner Fluids Processing hun ronde maakte langs verrassende innovaties van de specialisten op Pumps & Valves. Deelnemende exposanten kregen 10 minuten een podium op hun eigen stand om een pitch te houden over hun producten om zo een laagdrempelige opening te creëren voor nieuwe gesprekken. Al snel wekte rumoer rondom de tour de interesse van steeds meer bezoekers die gedurende de beursdag aanhaakten bij deze succesvolle tour.

“Deelname aan Pumps & Valves 2015 is voor ons zeker succesvol gebleken. Eurad heeft aan bestaande en nieuwe klanten tal van ontwikkelingen en innovaties op het gebied van industriële afsluiters, terugslagkleppen en regelkleppen kunnen demonstreren. Ook de goed georganiseerde innovatietour was zeer geslaagd. Door onze goede ervaringen met de beurs als ook met de organisatie zullen we als Eurad tijdens Pumps & Valves 2017 er zeker weer bij zijn”, Arjen Mollee namens EURAD.

5 hallen
De 5 hallen in Ahoy waren niet alleen ingericht voor Pumps & Valves. Al voor de derde keer op rij is de combinatie gezocht met Solids, het succesvolle event op het gebied van droge en vaste stoffen. Voor zowel deelnemers, die met hun producten raakvlak hebben voor beide beurzen, als voor bezoekers die vloeibare en vaste stoffen verwerken, is deze combinatie ideaal om in één dag een update te krijgen van de trends en innovaties.

Volgende editie
Pumps & Valves heeft in haar derde editie een flinke groei doorgemaakt en bewijst hiermee dat de behoefte in de markt naar een Nederlands niche event voor pompen, kleppen en afsluiters stijgt.
91% van de bezoekers van afgelopen editie heeft al aangegeven voornemens te zijn om de volgende editie wederom te gaan bezoeken. Ook de deelnemers geven al in een vroeg stadium hun commitment voor deelname aan Pumps & Valves in 2017. De vierde editie van Pumps & Valves vindt plaats op 4 & 5 oktober 2017 in Ahoy Rotterdam. Pumps & Valves Antwerpen vindt plaats op 20 & 21 april 2016, Antwerp Expo.