Wilo bij top 3 “Duurzaamste grote ondernemingen 2018”

De Wilo Groep heeft als een van de top 3 “Duurzaamste grote ondernemingen 2018” recent de Duitse Duurzaamheidsprijs ontvangen. Bij het toekennen van de prijs prees de jury de focus die Wilo legt op producten met een hoge efficiëntie die ook nog eens op hulpbronnen besparen. De jury vermeldde verder de holistische benadering van het wereldwijd opererende bedrijf. De prijs werd dit jaar voor de tiende keer uitgereikt en is een van de meest gewaardeerde prijzen in zijn soort in Europa. Wilo kon concurreren met bedrijven als IKEA en is in termen van duurzaamheid te vergelijken met bedrijven als Deutsche Telekom en TUI. 

“Om een bedrijf toekomstgericht te kunnen leiden, moet de balans tussen economie, milieu en sociale onderwerpen duurzaam worden onderhouden. Wij zien dit als onze plicht en onze verantwoordelijkheid, ook met het oog op toekomstige generaties,” aldus Oliver Hermes, CEO van Wilo SE. Deze verplichting en verantwoordelijkheid gelden voor zowel de digitale transformatie van ons bedrijf alsook voor het betreden van nieuwe markten. In dit verband maakte Oliver Hermes nadrukkelijk melding van de zogeheten ‘smart urban areas’. “Dit zijn de markten van de toekomst” verklaarde Hermes. “Hier worden stedelijke infrastructuren en tal van maatschappelijke terreinen onderling verbonden op een digitale en intelligente manier. Tegenwoordig leeft al de helft van de mensheid in stedelijke gebieden, en deze tendens neemt in versneld tempo toe.”

Alle uitdagingen van de huidige megatrends zijn dan ook geconcentreerd in deze gebieden. Daarbij kan worden gedacht aan digitalisering, watertekorten, vermogenstekorten of verstedelijking. Als digitale pionier van de pompindustrie zal Wilo slimme oplossingen blijven ontwikkelen die hulpbronnen ontzien. (bron De Handelscourant)